Korok v zimnej záhrade

Ak bývate v presklenom dome alebo máte druhú obývačku, kde sa cítite ako vonku po celý rok, mali by ste popremýšľať o použití korkových parkiet alebo panelov v nej! S jej domácou atmosférou by mala dokonale ladiť aj dlažba do zimnej záhrady.

Dlažba do zimnej záhrady či iné podlahové krytiny totiž musia byť nielen estetické, ale musia spĺňať aj funkčné požiadavky. Podlahová krytina musí odolať extrémnym teplotným výkyvom v zimnej záhrade.


Korkové dlaždice robia miestnosť útulnou a ľahko sa čistí. Spĺňajú vysoké požiadavky tam, kde nie každá podlahová krytina bude fungovať. Ak sa v zimnej záhrade ochladí, obyčajné parkety či laminát nebudú fungovať tak dobre ako korková podlaha.

Stopy vody môžu poškodiť podlahu a nemožno vylúčiť poškodenie mrazom. Koberec do zimnej záhrady nie je taký odolný a ľahko sa čistí.


PVC podlahy, pretože sa môžu rýchlo stať šmykľavými, keď sú mokré. Korkové podlahy sa dodávajú vo forme panelov a korkových parkiet a sú položené alebo lepené na podlahu. Ide o prírodný materiál, výborne tepelne a akusticky izoluje a je šetrný k ľuďom alergickým na domáci prach.

Starostlivosť o korkovú podlahu je podobná ako o drevené podlahy. Odporúča sa pravidelné pečatenie voskom, aby nebol vystavený poveternostným vplyvom


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link