Ako nainštalovať korkovú rolku na stenu

Obloženie korku na stene nie je ťažké. Samozrejme, nie je to zložité, ak to robíme správne

https://korkovapredajna.sk/kategoria-produktu/korkove-role/

Potrebné materiály sú korkový valček, stierka alebo štetec a kontaktné alebo vodné lepidlo.
Pred nalepením uzáveru musí byť každá stena natretá základným náterom. A vysušte to; stena nesmie byť mokrá.
Lepidlo naneste špachtľou alebo štetcom na povrch rolky a na lepenú stenu.

Lepidlo by malo byť nanesené rovnomerne a nemali by zostať žiadne prázdne miesta, pretože neskôr môže uvoľnená zátka spôsobiť vydutie (ktoré sa dá odstrániť opatrným prepichnutím bubliny a vstreknutím malého množstva lepidla pod povrch injekčnou striekačkou).


Povrch aj steny uzáveru musia byť suché a hladké. Pri lepení buďte mimoriadne opatrní, pretože lepidlo veľmi rýchlo schne, preto je potrebná veľká presnosť. Valček sa najlepšie hodí na lepený povrch 3 osobám. 2 osoby rolujú valček a tretia osoba valček rovnomerne stlačí valčekom tak, aby sa prilepil na stenu celou svojou plochou.

Ak nechcete čiapku pripevniť priamo na stenu, aby ste sa nepoškodili alebo sa vám to zdá jednoduchšie, vyrobte si ju na dosku z iného materiálu a potom ju priskrutkujte na stenu.

Kontaktné lepidlo je o niečo pevnejšie ako vodné lepidlo a je vhodné na rôzne steny vrátane kovových. Na druhej strane má silný zápach, ktorý do dvoch dní úplne zmizne.


Ak sú v dome deti alebo alergici a povrch, na ktorý má byť uzáver pripevnený, je bežná omietka alebo železobetónová stena, odporúča sa použiť lepidlo na vodnej báze, ktoré sa viaže odparovaním vody.

Obľúbeným nápadom pre ľudí, ktorí chcú skombinovať izolačné, dekoratívne a funkčné vlastnosti korku, je kúpiť si rolku korku a pripevniť na ňu vybraný vzor 3 mm nástenných korkových obkladov.

Vďaka tomuto riešeniu nielen zateplíme a ozdobíme steny nášho domu, ale získame aj korkovú stenu, na ktorú si môžeme zavesiť dôležité veci na pamiatku alebo ju nejakým spôsobom ozdobiť.

Nakoniec uvádzame videoprezentáciu, ktorá krok za krokom ukazuje, ako nainštalovať korkový valček doma.

https://www.youtube.com/watch?v=agCRW8VoWUUar.


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link