Korok v podkroví – funkčné riešenie


Korok v podkroví je osvedčená izolácia vyrobená z priedušných a difúzne odolných materiálov. Takáto podlaha nestarne, má nadpriemerné zvukovoizolačné vlastnosti a je veľmi odolná. Vďaka prírodným bublinám, ktoré sa tvoria počas prirodzenej expanzie korkového materiálu pri tepelnom spracovaní, má veľmi dobrú tepelnú akumulačnú kapacitu.

Voľba korku má tiež dôležitý vplyv na bezpečnosť v prípade požiaru. Korok sa rýchlo nezapáli, jednoducho žiari a je produktom toho, čo sa nazýva samozhášavé. K mnohým výhodám patrí odolnosť voči hnilobe, hubám a plesniam a po krátkom vetraní prakticky bez zápachu. Najčastejšie je taký korok položený na dosky OSB alebo priamo na podpery podkrovia.


Korok je vhodný aj na izoláciu strechy. Expandovaný korok je napríklad prilepený alebo pribitý k vnútornému povrchu strechy, čo v prípade stavebnej lišty nie je náročná úloha. Tieto panely sú ľahké a dajú sa ľahko rezať. Z tohto dôvodu sú skvelé na otepľovanie a odhlučnenie.

Izolačné korkové panely sú k dispozícii v rôznych hrúbkach. Čím je film hrubší, tým lepšie izoluje. Na izoláciu strechy korkom sa odporúča použiť pláty hrubé asi 15 cm. Aby sa zabránilo tepelným stratám tepelnými mostmi, panely je možné k sebe ukladať diagonálne. Vďaka tomu bude izolácia v týchto ťažkých oblastiach účinnejšia.

Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link