Tlač na prírodný korok – je to možné?


Ako sa na všestranný materiál patrí, korek tiež podlieha rôznym technikám potlače. Nie je to len o technickom korku, ale napríklad aj o korkovej tkanine alebo zátkách na víno. Technológia umožňuje zachovať prirodzené vlastnosti korku a zároveň mu dodáva jedinečný vzhľad prostredníctvom rôznych tlačových technológií

Korkové materiály sa líšia najmä pružnosťou a pevnosťou, vďaka čomu sú vhodné pre priemyselné odvetvia, ako sú stavebníctvo, doprava a obuv. Korok už dávno nie sú len korok, dnes s nimi môžete urobiť úplne čokoľvek.


Veľmi obľúbenou metódou tlače je sieťotlač, napr. na korkových podložkách, korkové tácky. Naša ponuka obsahuje tento typ výtlačkov.

https://korkovapredajna.sk/kategoria-produktu/korkova-podsta/

Takýmto spôsobom môžete dosiahnuť úžasné výsledky a s trochou inšpirácie si doma vytvorte jedinečné prestieranie, vzor na korkovej doske na stenu alebo na korkovú podložku na jogu.

Korok používa aj digitálne výtlačky, napr. s reklamnými podložkami. Takéto marketingové postupy je možné vidieť najmä v krčmách, kde často nájdete korkové tácky na pivo a nápoje potlačené sieťotlačou alebo digitálnou tlačou. Také podložky používajú aj rôzne typy spoločností na zvýšenie povedomia o značke medzi svojimi zákazníkmi.

V poslednej dobe však celkom čerstvý trend snímok korokach vyvolal senzáciu. Vyrábajú sa na korkových doskách. Niektoré spoločnosti, najmä v západnej Európe, majú možnosť objednať si personalizované fotografie prostredníctvom tlače, ktoré vyzerajú veľmi atraktívne a môžu byť skutočne jedinečným darčekom pre milovanú osobu.


Toto samozrejme nie sú jediné používané metódy tlače. Fotografie je možné vložiť na podložku alebo korkový tanier metódou sublimačnej tlače. Potom sa tieto fotografie nelíšia od svojich náprotivkov na fotografickom papieri. Jediným rozdielom je neobvyklý korkový nosič. V nasledujúcom videu môžete vidieť, ako táto technika funguje v praxi:

https://www.youtube.com/watch?v=T14bt6M7nCI

Ďalším typom korku, ak nie najpopulárnejším, na ktorom je potlač použitá, je korková tkanina a najbežnejšie spájaný korkový výrobok, tj. Zátky z korkového vína. V prípade prvého z nich je najbežnejšia tlač na korkové tašky a všeobecne chápané korkové doplnky. Tento priemysel je obzvlášť obľúbený v Portugalsku a množstvo dizajnov a tvarov kabeliek je tam ohromujúcich.

Prvá tlač, ktorá sa objavila v 18. storočí, bola však na zátkách vína. Výrobcovia vína a majitelia vinárstiev označujú svoje výrobky týmto odtlačkom viac ako 200 rokov. Každá zátka z prírodného korku zobrazuje pri otvorení logo výrobcu alkoholu.


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link