Útulný byt vďaka zátkám


Pri plánovaní renovácie bytu alebo stavbe domu premýšľame nad výberom materiálov na dekoráciu interiéru.

Mnoho investorov alebo architektov hľadá originálne produkty, ktoré umožňujú vytváranie jednotlivých priestorov s vysokými technickými požiadavkami súčasne. V tomto prípade stojí za zváženie použitie korku, prírodného materiálu extrahovaného z korkovej kôry.


Korková podlaha


Korková podlaha je pokojná a teplá. Pri zdobení spálne nás zaujíma, aké materiály by sa mali použiť, aby interiér získal jedinečné čaro a zároveň poskytoval pohodlie a komfort.

Ideálnym riešením sú nástenné a podlahové korky s mnohými úžasnými vlastnosťami. Keď ráno vstaneme z teplej postele, sníva sa nám, že vaše nohy položíme na jemný, príjemný a mäkký povrch. Pri výbere podlahy do našej spálne by sme preto mali myslieť na použitie korku, ktorý je teplým, mäkkým a mimoriadne odolným materiálom.

Korkové podlahy ponúkajú obrovské pohodlie. Vďaka svojej pozoruhodnej odolnosti absorbuje tlak tlaku chodidla na zem, čím tlmí zvuk krokov. Korkové povrchy sa ľahko udržiavajú čisté, na každodennú starostlivosť potrebujete iba vodu s jemným saponátom. To nám šetrí čas a peniaze na dlažbu a leštenie podláh.


Nástenné dekorácie


Korok na steny sa ponúka v obkladoch s hrúbkou 3 mm na priame lepenie na povrch steny (ozdobné rolky s korkom na kladenie ako tapety nájdete určite menej často). Počet dostupných vzorov je v porovnaní s korkovými podlahami menší. V ponuke dominujú tradičné vzory s prírodnou hnedou farbou.

Neexistujú však žiadne kontraindikácie pre lepenie podlahovej dlaždice na stenu, ak sa vám páči. Korok na stene vnáša do interiéru útulnú atmosféru, zlepšuje akustiku interiéru a ponúka praktickú ochranu povrchu na veľmi frekventovaných miestach, ako sú chodby alebo predsiene. Ľahko sa udržiava v čistote, stačí ho pravidelne utierať vlhkou handričkou a skladovať voskovou pastou.


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link