Čo je to kôra z korkového duba a kde sa dá použiť?


Korková kôra je prírodná, udržateľná, ekologická a ekologická obnoviteľná surovina. Surový korok je pevný a panenský materiál, ktorý pochádza priamo z korkového stromu.

Ušľachtilý a surový, nedotknutý priemyslom. Najvyššou hodnotou korkového duba je kôra, ktorá si našla veľké využitie v mnohých oblastiach.


Čo je to?


Neexistuje žiadny iný materiál, ani prírodný, ani vyrobený človekom, so všetkými vlastnosťami, ktoré sa vzťahujú iba na surový korok. Ľahký, odolný proti hnilobe, netoxický, s dobrou kompresiou a rozťažnosťou, ohňovzdorný, nepriepustný, mäkký a nadnášajúci.

Okrem týchto pozoruhodných vlastností je korková kôra tiež udržateľným, obnoviteľným a ekologickým prírodným zdrojom.

Korková kôra sa vo vhodných intervaloch „oddeľuje“ z korkových dubov bez poškodenia stromov a umožňuje na jej mieste rásť novú kôru, aby nedošlo k poškodeniu prírody, vyrúbaniu alebo zničeniu stromov, narušeniu flóry a fauny a napriek tomu Z tejto jedinečnej suroviny prosperuje celé odvetvie. Korkovú kôru je možné pravidelne zbierať z jedného stromu – každých 9 až 12 rokov a celkovo až 12-krát.


Kde sa dá použiť?


Prírodné a pevné korkové dosky vyrobené zo surovej korkovej dubovej kôry sú originálnym, dizajnovým a 100% prírodným a ekologickým produktom. Rovnako ako všetky korkové panely, okrem svojich dekoratívnych vlastností zlepšujú aj akustiku a zvyšujú tepelnú izoláciu, čo zvyšuje komfort pri využívaní priestoru.

Ideálne ako neobvyklá dekorácia pre dom, kanceláriu, reštauráciu a obchod, ako aj vybavenie terárií a akvárií. Korkové panely sú ideálne pre miestnosti vystavené hluku a nečistotám, ako sú izby, chodby alebo predsiene. Korok do steny je ľahká a praktická.

Môžete ho tiež použiť ako nástenku, zverejniť plagáty a fotografie alebo pripojiť obrázky. Korková kôra je vynikajúcim dekoratívnym prvkom pre terárium alebo akvárium. Je to úkryt pre malých obyvateľov, ako sú plazy, obojživelníky alebo ryby, vďaka ktorým sa budete cítiť ako vo svojom prirodzenom prostredí. Je odolný voči vode, pohodlný a ľahko rezateľný a je úplne bezpečný, takže sa nemusíte obávať o zdravie svojich malých priateľov.


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link