Korok v kuchyni – praktická korková podložka


Korkový materiál je obnoviteľný a vyrába sa z kôry korkového duba. Tento prírodný produkt je možné z kôry stromu oslobodiť niekoľkokrát. V dnešnej dobe sa stáva štýlovou a obľúbenou voľbou v našej kuchyni. Farby, vzory a prvky, ktoré sa nachádzajú v každom jednom korke, budú jedinečné a jedinečné.


Prakticky doma


Korok je prírodný materiál, ktorý sa v našich domácnostiach veľmi často používa. Niekto si môže myslieť, že je staromódny alebo neaktuálny. Nie je to pravda! Korok je veľmi užitočný v každej domácnosti, pretože je vodotesný a ľahký. Korkové vankúše sa používajú na teplé alebo studené nápoje na ochranu stolov v kuchyni. Môžu byť vyrobené v akejkoľvek veľkosti a tvare.

Korková podložka má tepelné vlastnosti a žiadny špecifický zápach. Je ideálny pre kuchynské náradie alebo zátky na víno – nemení to chuť. Korková podložka má tiež zvukovú izoláciu. Ako korkové podložky pod stoličku alebo stôl je možné použiť lepiace korky, ktoré zabránia trvalému poškodeniu podlahy.


Nové trendy


Z korkovej podložky si môžete vyrobiť originálne a nádherné tácky. Je to veľmi jednoduché a lacné. Korkové podložky môžu byť príjemným doplnkom na stôl, ak ste ochotní venovať im nejaký čas, aby vyzerali pekne. Chráni váš nábytok pred vlhkosťou a škvrnami.

Okrem toho môžu byť osobné korkové vankúše dokonalým darčekom na Vianoce alebo narodeniny. Závisí to od našej fantázie a času. V obchode nájdete nádherné vzory alebo si ich môžete vyrobiť sami.


Ako čistiť?


Korok je prirodzene odolný voči vode, teplu a plesniam. Tento materiál sa ľahko čistí, nezabudnite však obmedziť vystavenie priamemu slnečnému žiareniu, aby nedošlo k vyblednutiu. Rozsypané látky ihneď utrite. Pravidelne by ste mali povrch utierať vlhkou handričkou. Korkové rohože by sa mali po každom použití starostlivo vyčistiť.

Pomocou brúsneho papiera môžete z korkových rohoží odstrániť ťažké stopy. Korkové rohože pred uskladnením vždy dôkladne osušte. Korkové podložky sú veľmi obľúbenými prvkami dekorácie stola, zvyčajne ako podložky pod prestieranie a tácky. Preto by ste mali vedieť, čo robiť, keď sa korok zašpiní.


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link