Ekologická a moderná korková tkanina


Korková látka alebo korková koža je vysoko kvalitná tkanina vyrobená z tenkých korkových hoblín získaných priamo z kôry korkového duba. Veľká časť výroby sa vyrába ručne.

Inovatívne vlastnosti korkovej textílie sú jedinečné a originálne. Korková látka je k dispozícii v jedinečnej škále prírodných textúr, vzorov a vzorov a je vyrobená z rôznych základných materiálov v závislosti od konečného použitia.


Výhody korku


Štýlová a sofistikovaná korková látka sa používa v širokej škále výrobkov vrátane kabeliek, tašiek a batožiny do telocvične, peňaženiek a hodiniek, čalúneného a prečalúneného nábytku, oblečenia, vankúšov, podložiek na jogu, topánok, maliarskeho plátna a ďalších. Korkové tkaniny sú jemné a príjemné na dotyk. Tento materiál je šetrný k životnému prostrediu.

Môže byť ľahko čistiteľný a odolný. Okrem toho je rovnako odolný ako koža a rovnako všestranný ako látka. Korková tkanina je vodotesná a odpudzuje nečistoty. Je vynikajúci na odpudzovanie prachu, nečistôt a mastnoty. Korkový materiál je vyrobený špeciálnymi technológiami, vďaka ktorým je mäkký, pružný a odolný voči praskaniu. Pri použití sa chová podobne ako prirodzená pokožka – vytvára jemné vrásky. Naproti tomu je však odolný voči zafarbeniu a oderu.


Nové trendy


V spoločnosti, ktorá chce byť ekologickejšia a perspektívnejšia, je korok jedinou surovinou, ktorá je stopercentne prírodná, trvanlivá a recyklovateľná. Množstvo jeho aplikácií a vlastností nebolo možné reprodukovať pomocou nových technológií. Nízky vplyv na životné prostredie, energetická účinnosť, kvalita, životnosť a opätovné použitie sú charakteristickými znakmi ekologického dizajnu, inovatívneho trendu zameraného na budúcnosť.

Stáva sa čoraz populárnejším, pretože korok sa vyznačuje svojim neobmedzeným potenciálom. Korková tkanina je prírodný produkt, obnoviteľný a chemicky inertný. Neznečisťuje, chráni lesy – neničí ich. Podporuje ich čistenie a údržbu. Tento materiál umožňuje zalesňovanie oblastí, ktorým hrozí dezertifikácia. Korková tkanina je zdravotne nezávadná, spálená nespáli žiadne toxické plyny. Je odolný proti opotrebovaniu – napriek tomu zostáva nezmenený. Korok má nižšiu tepelnú vodivosť medzi žiaruvzdornými výrobkami.


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link