Korková dubová kôra – rôzne použitie


Najväčšou hodnotou dubu je jeho kôra, ktorá si našla široké uplatnenie v mnohých oblastiach. Kôra z korkového duba je odolná proti vlhkosti, teplotná, neplesnivie, nehnije.

Vďaka týmto výhodám je už roky najlepším materiálom pre terária (ako korková trubica, korková jaskyňa, korkové vetvy atď.), Paludária, vivária, rastlinné kompozície (tillands, orchidey) alebo v sofistikovaných záhradách. Vďaka svojej špecifickej a jedinečnej štruktúre vyzerá veľmi exoticky.


Teráriá, zoológia alebo kvetinárstvo


In Terrarien wird Korkeichenrinde als natürlicher, sicherer und dauerhafter Baum zum Klettern auf Reptilien, Amphibien, Spinnentieren und Insekten verwendet. Es kann auch Elemente des Dekors geben – leichte und dauerhafte Verstecke (auch für große und schwere Schläuche), Korkrohre, Kork-Tunnel, Kork-Höhlen.

Môžu sa tiež použiť ako prvky na výsadbu a hákovanie rastlín, napríklad Tillandsia, Orchidea, Crypthantus, Bromelia. V zoológii sa však korkový dub používa ako vetvičky a priehlbiny pre papagáje a iné vtáky. Okrem toho môže byť pre hlodavce prvkom na lezenie a hranie sa s ním, napríklad s degu, veveričkami atď. Je to ich prirodzený úkryt.

V kvetinárstve sa korková dubová kôra používa ako výsadbový a dekoratívny prvok, napríklad Tillandsia, Orchidea, Crypthantus, Bromelia. Môžu to byť tiež prvky pre dizajn kvetinových aranžmánov, napr. B. Hrnce a panvice.


Korková trubica


Orezaný strom dozrieva asi 7 rokov, kým nezhnije a v strede sa zmenší. Po uplynutí tejto doby je drevo zvnútra vytiahnuté a vyrazené jednoduchými nástrojmi.

Tento proces je preto zdĺhavý a zdĺhavý, čo v súvislosti s prepravou vytvára náklady a ovplyvňuje trhovú hodnotu tovaru. Je to však jediný strom, ktorého kôra má vďaka svojim vlastnostiam také široké využitie. Takto sa vyrába korková rúrka. Obrovské korkové trubice sa používajú v záhrade, na zdobenie záhrad alebo skaliek veľmi exotickým a vzácnym spôsobom.


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link