Prirodzené a zdravé – cvičte jogu s korkom


Možno si teraz hovoríte, aké je spojenie medzi jogou a korkom? Nie je jeden z nich šport a druhý materiál? Čo si o tom vlastne myslíš? Tu je riešenie: Môžete cvičiť jogu na materiáli vyrobenom z korku – či už je to korková podlaha alebo korková podložka. Prečo by si to aj tak robil Existuje niekoľko dobrých dôvodov, prečo si dennodenne robiť jogu na takomto poschodí


Mäkkosť podlahy

V prvom rade je korková podložka alebo podlaha veľmi mäkká. Pomáha to, keď urobíte chybu v póze z jogy a spadnete na zem. Korková podlaha zmierni bolestivé následky pádu a nebude trvale poškodená. Stále sa odráža a poskytuje dobrú platformu pre vaše každodenné cvičenie jogy.

Na tradičnej tvrdej podlahe radšej neriskujte, že si zlomíte nohu alebo si poraníte koleno. Samozrejme, podložku na cvičenie si môžete kedykoľvek kúpiť, ale celá podlaha z korku je pohodlnejšia – nebude vás obmedzovať rozsah podložky – a okrem toho to nie je také drahé. Je to vlastne jedna z najlacnejších podlahových krytín.


Stlmenie atribútov


Ďalšou vecou na korkovej podlahe alebo korkových kotúčoch, ktoré sú ziskové pre vaše cvičenie, je to, že korkový materiál má celkom dobré zvukotesné vlastnosti. Ak je umiestnený na podlahe alebo pri stene, potlačí všetok hluk a poskytne vám priestor na tichú a osamelú meditáciu.

Žiadny náhodný zvuk vás nebude trápiť a žiadny krik vám nezabráni pokojne vykonávať jogovú pózu. Nie je to proste super? Preto sa v triede alebo v nahrávacom štúdiu používajú korkové lepidlá alebo steny z korku. Ako si dokážete predstaviť, v týchto miestach je veľký hluk, ktorý je utlmený korkom.


Tepelné vlastnosti


Existuje niečo viac o tomto korkovom materiáli? Vlastne áno. Môže to byť trochu neuveriteľné, ale má veľa dobrých vlastností. Okrem toho, že je mäkký a tichý, udržuje v miestnosti teplo, pekne sa zahrieva a šetrí peniaze, ktoré by ste bežne minuli za elektrické kúrenie. Možno by vás zaujímalo, prečo na cvičenie potrebujete teplú miestnosť. Nemala by byť zima, pretože sa pri joge zahrejete? Pamätajte, že keď sa viac zapotíte, stratíte viac kalórií a vaše tréningy budú efektívnejšie s menšou námahou. A nie je dobré, aby telo dostalo tepelný šok, ak sa zahrejete vo veľmi chladnej miestnosti.


Ako vidíte, korok má pre cvičenie jogy skutočne veľa výhod …


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link