Granulovaný korok. Vlastnosti a použitie


Počuli ste už o granulovanom korku? Ak nie, potom by ste sa o nich mali určite niečo dozvedieť – je to ďalší úžasný potomok korku. Zdá sa, že granuly je možné vyrobiť z kôry korkového duba. Čo robia korkové granule?

Najskôr ich možno vyrobiť vo všetkých možných veľkostiach a hustotách, čo znamená, že môžu byť buď veľmi veľké, alebo veľmi malé. To ich robí dosť univerzálnymi a znamená, že ich možno použiť v mnohých situáciách.


Tvorba umenia pomocou korku


Ste maliar alebo učiteľ umenia? Zvážte použitie granulovaného korku ako zaujímavého doplnku k umeleckým dielam vašich študentov. Samotný korok je veľmi lacný a môžete si ho granulovať sami, čo môže byť pre deti zaujímavé a zábavné cvičenie.

Po obdržaní granulovaného korku môžete študentov požiadať, aby ho použili ako textúru alebo aby vytvorili špeciálne efekty na svojich maľbách alebo iných umeleckých dielach. To môže viesť k zaujímavému efektu a zlepšiť kreativitu. Nehovoriac o zábave, ktorú zažijete počas hodiny.


Izolačný korok


Korok v granulovanej forme je skvelým plnidlom. Ak napríklad potrebujete niečo zabaliť, môžete zvyšok obalu naplniť granulovaným korkom, aby ste sa uistili, že sa obsah nerozbije alebo nepoškodí.

Na druhej strane to samozrejme nie je vhodné plnivo pre každý typ balenia a mali by ste sa ubezpečiť, že príjemca o tomto plníviku vie, aby sa naň náhodou nerozsypali všetky granule. Aj keď by to bol teraz určite vtipný žart, keď na to myslím. Možno je to malý nápad na Halloween?


Celkovo je ťažké získať každé možné použitie granulovaného korku – je za tým len toľko a všetko závisí iba od kreativity. Je ľahké a lacné ho zohnať, takže s ním môžete veľa experimentovať, aby ste zistili, či granulovaný korok nenájdete iné využitie. Ak tak urobíte, dajte nám vedieť.


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link