Prírodné a ekologické odhlučnenie – korková podlaha


Niekedy stačí iba umlčať jednu miestnosť, či už je to nahrávacie štúdio alebo škôlka. Ak ste zúfalí po niečom, čo by vám mohlo pomôcť udržať vo vašej miestnosti hlasné zvuky v pokoji, mali by ste vyskúšať korkovú podložku.

Korok je často spájaný so zátkami na víno, ale len málokto vie, že kôra z korkového duba je zdrojom najprirodzenejšieho a najšetrnejšieho k životnému prostrediu vôbec – menovite korku, ktorý sa vo veľkej miere používa na výrobu korkovej podlahy, korkových panelov alebo korkových stien.


Korková podložka pre deti


Korková podložka má veľa výhod. Mnohým ľuďom sa zo začiatku môže zdať krehký, alebo len nevhodný materiál, ale to nie je pravda. Výrobky, ktoré používajú korok, sú všeobecne známe pre svoje tlmiace vlastnosti. Správne rozmiestnený korkový kotúč alebo korkový štít tlmí hluk z miestnosti a zaručuje, že susedia sa nikdy nebudú sťažovať na vaše deti.

Korkové podlahy sú tiež skvelým doplnkom každej triedy, v ktorej bude určite veľa hluku. Existuje ešte jedna výhoda toho, že v miestnosti, ktorú používajú deti, je korková podložka – je to naozaj jemné. Keď niekto spadne, nedôjde k slzám a samotný korok sa nezraní.

Nakoniec, ak niečo ťažké našliape na korkovú podlahu, materiál sa vráti do normálneho stavu. Ako vidíte, v detskej izbe je to vynikajúca vec, najmä ak sú vaši potomkovia mladí a majú tendenciu veľa padať. Dieťa, ktoré sa práve učí chodiť, môže byť s korkovými podlahami veľmi spokojné!


Ekologická nezávadnosť korku


Korková podlaha má ešte ďalší aspekt: ​​je skutočne šetrná k životnému prostrediu. Korkový dub nemusí nikto spadnúť – jednoducho produkuje kôru, ktorú podľa prísnych predpisov zberajú odborníci. Kôra dorastie a dostaneme korkový materiál.

Ako už bolo spomenuté na začiatku, mnohým sa môže korok spájať so zátkami na víno, ale pravdou je, že čoraz viac fliaš používa plastové zátky alebo iné materiály, ktoré umožňujú fľašu vína spôsobom, ktorý nespôsobí stratu jeho vlastností. To znamená, že zátky z korku na víno sa budú v obchode používať menej, zatiaľ čo korkový dub neprestane vylievať svoju kôru.

Čo môže byť ekologickejšie ako nevyhadzovať tento materiál do koša? Odpovedzme – nie. Nahliadnite teda do korkovej podlahy a rozhodnite sa, či ju chcete mať vo svojom dome alebo aspoň v jednej zo svojich izieb. Nemôže to byť len zaujímavý experiment


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link