Korkové zátky – nielen na víno


Materiál z kôry korkového duba, známejší ako korok, pochádza z Portugalska, kde sa ťaží a vyváža do celého sveta. Jedná sa o veľmi ekologický materiál, ktorý je možné ľahko spracovať a recyklovať a zároveň má jedinečné vlastnosti.


Korok má toľko využití


Väčšina ľudí, ktorí myslia na korok, má obraz zátky na víno alebo možno korkovej dosky. Z tohto materiálu je vyrobených veľa vecí, ktoré môžete vidieť v kuchyni alebo v obývacej izbe. Má naozaj nespočetné množstvo použití, niektoré sú závažnejšie, iné menej. K dispozícii sú korkové podlahy, ale existujú aj korkové podpery pre tablety, vďaka ktorým je sledovanie Netflixu menej bolestivé.

Ale vďaka čomu je korok taký skvelý, je to, že je šetrný k životnému prostrediu a lacný a zároveň má niektoré jedinečné tepelné vlastnosti. To je hlavný dôvod používania korkových vankúšov v reštauráciách alebo domácnostiach. Pri podávaní šálky čaju alebo kávy mnoho ľudí vopred vyčistí korkové vankúše, aby sa ubezpečil, že teplo nápoja neovplyvňuje stôl.


Hodnota tlmenia korkovej podložky


Lepiaci korok je tiež ďalšou zaujímavou vecou, ​​ktorá sa vyrába z korku. Môže sa použiť ako korkový vankúš, napríklad pod stoličku alebo stôl, kde sa dá pripevniť k nohe nábytku, aby sa zabránilo trvalému poškodeniu podlahy, chránila ju a tlmila zvuk premiestňovanej stoličky.


Korok na zobrat, prosím


Niektorí ľudia si radi dajú korok aj na svoju šálku kávy alebo čaju. Pretože má také dobré tepelné vlastnosti, udržuje nápoj teplý a zároveň šetrný k životnému prostrediu. Ozdoby? Korok je nielen skvelým doplnkom interiérového dizajnu (určite robí aj tie najjednoduchšie domáce spotrebiče veľmi elegantnými), ale má aj svoje praktické využitie.

A samozrejme to vyzerá skvele vo všetkých druhoch interiérov a je skutočne lacné. Vďaka svojim tepelným vlastnostiam môže byť korková podložka umiestnená aj pod všetky druhy teplých jedál, ktoré je možné pripraviť vo vašej kuchyni. Korok taktiež nemá špecifickú vôňu, čo ho robí ideálnym pre kuchynské gadgety alebo zátky na víno – nič to nemení na chuti.


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link