Chcete eko stenu? Vyskúšajte korok!

V dnešnej dobe je celkom trendy byť ekologickým človekom. Len ukážte, že vám záleží na prostredí, ktoré nás obklopuje, a že budete mať medzi ľuďmi dobrú povesť. Mnoho ľudí si teraz kladie otázku, či je skutočne možné byť vždy ekologický. O ekologických výrobkoch sa zvyčajne vie, že majú zlú kvalitu alebo vysokú cenu. Niektorí sa tiež pýtajú, či je pri stavbe domu skutočne možné byť ohľaduplný k životnému prostrediu. Vyskúšajte iba niektoré korkové steny!


Korková stena


Korok? – Spýtate sa. – Ale používa sa iba na uzávery vína! No nie úplne. Korkové podlahy, korkové steny … áno, z korku sa dá vyrobiť čokoľvek, čo je tiež najekologickejší materiál, odkedy je vyrobený z kôry korkového duba a stromu to vôbec neškodí. Je ťažké si predstaviť, že kvalitnejší materiál by nepoškodil krehké prostredie Zeme.

Je to jednoducho prirodzené a veľmi ľahko sa recykluje, aj keď je to veľmi jedinečné (pretože je to prírodný materiál, každý kúsok korku bude iný!) A tiež má niektoré zaujímavé vlastnosti: izolačné, tepelné, akustické. To všetko robí z korku skvelý materiál na steny alebo podlahu vo vašom novom domove. Vložte korkovú stenu do škôlky a v celom dome bude len tichšie.


Prečo korkové podlahy?


Koho by vlastne zaujímala korková podlaha? Je zrejmé, že väčšinou sú to ľudia, ktorí sú ohľaduplní k životnému prostrediu a chcú robiť vedomé rozhodnutia o svojom životnom štýle. Ale nielen oni.

Alergikov môže zaujímať povrchová odolnosť korkových podláh voči prachu a toxínom – neabsorbujú ich, čo ľuďom s alergiou na prach trochu uľahčuje život. Veľkou výhodou je tiež to, že máte korkové podlahy mäkké a čalúnené – len to uľahčí niekoľko vecí a pravdepodobne zabráni vašim deťom v bolestiach po náhodnom páde na podlahu.


Tu je trik?


Kde je trik? Nič na tomto svete nie je dokonalé, čo znamená, že napriek mnohým profesionálom sú korkové podlahy rovnako ako ktorékoľvek iné podlahy – je potrebné sa o ne starať.

V prípade korkového materiálu to znamená, že škvrnám sa zabráni hlavne správnym utesnením a zabránením prilepenia ostrých predmetov do zeme. To znamená, že hoci je podlaha pre škôlku ideálna, musíte sa uistiť, že ju dieťa nezničí.


Estetika korkovej steny


Spomenuli sme jedinečnosť každého kúska korku, pretože materiál je čerpaný priamo z náručia prírody. Mnoho domov a bytov tiež využíva estetiku tohto materiálu a vytvára nové a zaujímavé vzory.

Môže sa líšiť iba odlišne: od korkovej steny, ktorá sa používa ako doska na pripevnenie rôznych vecí, ako sú obrázky alebo fotografie, až po korok, ktorý je nevyhnutnou súčasťou dizajnu miestnosti. Mnoho návrhárov s tým rád experimentuje.


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link