Korok na jachte

Prirodzená štruktúra s uzavretými bunkami Core Cork poskytuje zníženú tepelnú vodivosť a je protišmyková. Korok používaný ako kryt jachtovej paluby neabsorbuje vodu a nehnije. Core Cork je drevovláknitý materiál s prirodzene uzavretými bunkami a časom sa nerozkladá. To vedie k obrovským dlhodobým výhodám oproti konkurenčným produktom, ktoré môžu podliehať hnilobe a rozkladu.


Core Cork má v porovnaní s inými podlahovými materiálmi vynikajúcu odolnosť proti rastu plesní. Korok používaný v jachtách sa dá ľahko rezať pomocou štandardných rezných nástrojov a píl. V prípade silného nárazu sa obnoví až 85 % svojej pôvodnej hrúbky a pri väčšine nárazov až 100 %. Core Cork sa pri náraze len zriedka delaminuje. Core Cork sa spája so všetkými štandardnými laminovacími živicami: PE, PU, ​​​​VE, epoxid, fenol.


Okrem odolnosti voči typickým vplyvom morského prostredia, ako je slaná voda a UV žiarenie, je aj odolnosť korku prioritou v porovnaní s inými terasovými materiálmi. Korok má tiež jedinečnú vlastnosť, že sa na slnku nezohrieva, takže počas teplého slnečného dňa môžete po palube chodiť naboso bez nepríjemných pocitov z vyhrievanej paluby.


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link