3D korok – nová dimenzia v dizajne – GENCORK


Naša spoločnosť existuje už viac ako 20 rokov, takže len málo vecí týkajúcich sa korku nás môže prekvapiť. Existuje však portugalská spoločnosť s názvom GENCORK, ktorej výrobky sa nám páčili na prvý pohľad. Táto vizionárska spoločnosť nadčasovo kombinuje obnoviteľné a prírodné korkové suroviny s umením a vytvára úžasné trojrozmerné steny z korku. Prezrite si galériu ich produktov a projektov, z ktorej sme vybrali tie, ktoré na nás najviac zapôsobili.

GENCORK, značka skupiny Sofalca Group, vyrába korkové panely pre rôzne povrchy. Je to produkt, ktorý kombinuje zariadenia s nízkou technológiou a technologicky vyspelými výrobnými procesmi.

100% prírodný a udržateľný korkový aglomerát je transformovaný pokročilými digitálnymi algoritmami a výrobnými procesmi. Tento digitálny prístup je jedným z prvkov, ktoré definujú DNA spoločnosti GENCORK. Spoločnosť používa na výrobu korkových granúl iba korok vyrobený z vetvičiek (záhybov). Je to 100% prírodný proces, ktorý nevyžaduje žiadne prísady.

Táto technológia vyvinutá spoločnosťou Sofalc spočíva v vstrekovaní vodnej pary cez korkové granule, ktoré sa rozširujú a zhlukujú spolu so samotnou korkovou živicou.


Foto zo stánku spoločnosti GENCORK na výstave Maison & Objet v Paríži


Tento postup dodáva materiálu tmavohnedú farbu, podobnú čokoládovej.

Spoločnosť využíva na výrobu pary biomasu z procesu mletia Falca. Umožňuje nám dosiahnuť ekologický proces bez odpadu s energetickou sebestačnosťou 95%. Pre nás je korok „super materiál“, ktorý ponúka množstvo výhod, ako je zvuková izolácia a vibračná izolácia.

GENCORK využíva stratégie počítačového dizajnu pomocou parametrických systémov, ktoré umožňujú vytvárať algoritmy inšpirované prírodou, geometriou a matematikou …

To umožňuje vyrábať veľké množstvo vzorov s rôznymi tvarmi a rozmermi, optimalizovať tepelné a akustické vlastnosti korku a získať tak povlaky vysokej estetickej hodnoty. GENCORK v súčasnosti pracuje na projektoch rôznych veľkostí, najmä s hotelmi, reštauráciami, kanceláriami a dočasnými architektúrami (výstavy, stánky atď.). Medzi súčasné projekty spoločnosti patrí hotel Van der Valk v Belgicku, sídlo spoločnosti BNP Paribas v Lisabone a sídlo spoločnosti Ubisoft v Paríži …


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link