Ekologický apartmán – pokojné a teplé korkové steny


Korok je surovina, ktorá bola objavená už dávno. Korok vhodný na použitie sa varí pri vysokej teplote. Potom z nich môžeme vyrobiť zátky na víno a korkové dosky. Tento jedinečný materiál je zdrojom nielen korkových panelov, ale aj krásnych a ekologických stien.


Korok je všade


Je tiež možné dokúpiť samolepiace korky a korkové rolky, ktoré sa dajú ľahko inštalovať na stenu a nevyžadujú nijakú pomoc. Korok nielenže vyzerá veľmi zaujímavo, ale výborne sa hodí aj k akémukoľvek materiálu.

Korok môžeme kombinovať s kameňom, kovom alebo drevom. Nech už si vyberiete ktorúkoľvek zmes, aj keď je to dosť neobvyklé, bude to vyzerať skvele. To znamená, že použitie korkového produktu je skvelý spôsob, ako osviežiť svoju izbu alebo dom bez toho, aby ste míňali príliš veľa peňazí.


Korková podlaha alebo korková rolka?


Korkové podlahy sú ďalším spôsobom, ako vytvoriť neobvyklý a teplý priestor. Ak chcete, aby bola vaša izba útulná a vykurovaná, korková podlaha je dobrým riešením a vyzerá veľmi zaujímavo.

Okrem toho je celkom ľahké ním pokryť pôdu, pretože nevyžaduje žiadne odborné znalosti. Ak nechcete robiť veľké zmeny, môžete namiesto toho použiť korkovú podložku, ktorá tiež veľmi dobre zakrýva podlahu pri zachovaní vlastností typických pre tento materiál.


Vlastnosti korku


Niektorí ľudia si radi dajú korok aj na svoju šálku kávy alebo čaju. Pretože má také dobré tepelné vlastnosti, udržuje nápoj teplý a zároveň šetrný k životnému prostrediu. Ozdoby? Korok je nielen skvelým doplnkom interiérového dizajnu (určite robí aj tie najjednoduchšie domáce spotrebiče veľmi elegantnými), ale má aj svoje praktické využitie.

A samozrejme to vyzerá skvele vo všetkých druhoch interiérov a je skutočne lacné. Vďaka svojim tepelným vlastnostiam môže byť korková podložka umiestnená aj pod všetky druhy teplých jedál, ktoré je možné pripraviť vo vašej kuchyni. Korok taktiež nemá špecifickú vôňu, čo ho robí ideálnym pre kuchynské gadgety alebo zátky na víno – nič to nemení na chuti.


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link