Sprejový korok – aplikácia


Sprejový korok - aplikácia

Sprejový korok – aplikácia. Ako stavebná veda napreduje, snažíme sa využívať najnovšie technológie na získanie správnych riešení. Niekedy môže táto technológia miešať staré a nové spôsoby a nemusí to byť toxické. Striekaný korok je vynikajúcim príkladom inovatívneho a osvedčeného riešenia vonkajšej úpravy budov, tepelnej izolácie a hydroizolácie s použitím starého prírodného stavebného materiálu.

Sprejový korok je alternatívou k farbe alebo štuku so zmesou 80% korkových granúl a 20% farby na vodnej báze, ktorá je dostupná v mnohých farebných variantoch. Sprejový korok vyzerá veľmi ako štuk. Jeho povrch je štruktúrovaný a jemný na dotyk. Je veľmi podobná farbe, len je hustejšia. Dodáva sa v toľkých farbách ako pri akejkoľvek farbe a môžete ju aj tónovať.

Korok v spreji môžete použiť takmer na akýkoľvek povrch, ktorý natriete tradičnou farbou. Môžete ho nastriekať priamo na všetky druhy vonkajších stien vášho domova. Textúra korku tiež vytvára pekný protišmykový povrch, vďaka čomu je ideálny na terasy a chodníky. Korok nie je taký horúci na dotyk ako murivo a kameň, preto je ideálny na terasy pri bazénoch. Ako alternatívu k striekanej pene môžete použiť aj rozprašovaciu zátku vo výklenkoch vnútorných stien na utesnenie vzduchových otvorov.

Na rozdiel od peny s uzavretými bunkami je korok v spreji priedušný a prepúšťa vodnú paru, čo umožňuje rýchlejšie schnutie. Tento spôsob aplikácie môže tiež chrániť drevené steny pred plesňou a hnilobou tým, že pôsobí ako ochranné spojivo na drevo. Sprejový korok je možné aplikovať aj priamo na vnútorné steny, ak sa vám páči tento štýl vnútorného obloženia.


Sprejový korok - aplikácia

Sprejový korok – aplikácia. Korok je vysoko obnoviteľný zdroj, zvyčajne pochádza z federálne chránených lesov certifikovaných Forest Stewardship Council – Forest Stewardship Council (FSC) v Portugalsku. Kôra stromov sa zbiera každých deväť rokov po dobu 150 – 250 rokov. Zber korku stromom neškodí. Okrem toho sú granule používané v sprejovom korku typicky odpadovým vedľajším produktom priemyslu korkových zátok.

Sprejový korok je zmesou 80% korkového granulátu a 20% vodou riediteľnej farby, nanášanej striekacou pištoľou a stlačeným vzduchom. Keďže korok v spreji obsahuje 80 % korku, znižuje uvoľňovanie mikroplastov v dôsledku degradácie farby. Porovnajte to s inými elastomérnymi farbami, kde je namiesto toho viac syntetických zlúčenín.

Sprejový korok veľmi dobre uzatvára medzery a uniká vzduch a tesná budova je veľkým krokom k tepelne efektívnej budove. Korok v spreji je možné aplikovať na akýkoľvek správne pripravený povrch – štuky, oceľ, hliník, drevo, tehla, vinyl, šindle a iné. Môžete ho použiť na širokú škálu povrchov.


Usadeniny a prach sa len zriedka prilepia na povrch korku a keď sa objavia, povrch sa dá zmyť. Po desiatich rokoch môže povrchová úprava na slnku vyblednúť ako každá farba a možno bude potrebné ju znova naniesť. Sprejový korok má zdanlivo nekonečné výhody. Je to obnoviteľná surovina a stavebný materiál, vďaka čomu je atraktívnou voľbou pre široké spektrum aplikácií. Používa sa v mnohých aplikáciách, pretože priľne k drevu, kovu, plastu a betónu a používa sa vo vnútri aj mimo budov. Funguje v akomkoľvek prostredí; Je odolný voči UV žiareniu, poveternostným vplyvom a krupobitiu, vysokým a nízkym teplotám, oderu, hubám a plesniam.

Je dokonca ohňovzdorný, spĺňa európsku triedu E a pri tlení nevypúšťa toxické výpary. Korok môže zvýšiť požiarnu odolnosť exteriéru budovy v oblastiach náchylných na požiar. Striekaný korok prispieva k tepelnej izolácii stavebnej konštrukcie, utesňuje vzduchové medzery v budove a pohlcuje zvuk. Pridanie sprejového korku na vonkajšiu stranu budovy je jednoduchý spôsob, ako jednoducho izolovať existujúcu hotovú konštrukciu. Sprejový korok odpudzuje vodu (sťažuje murivo absorbovať vodu), pričom zostáva priedušný a umožňuje prenikanie pary. Ak sú steny opotrebované, môžete na ne naniesť korok v spreji, čím ušetríte prácu a náklady a znížite stavebný odpad. Nepraská a je pružnejšia ako farba a štuk. Je hypoalergénny a samočistiaci, pretože usadeniny a prach sa na jeho povrchu ľahko nelepia.


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link