Spôsoby rezania korku


Spôsoby rezania korku

Spôsoby rezania korku. Pri spúšťaní podlahových dosiek alebo upevňovaní korku na obklady stien je rezanie na mieru spravidla nevyhnutné. Pretože korkové panely majú určitú veľkosť, rovnako ako steny alebo podlahy. Možno bude potrebné korkové panely na jednej strane mierne prerezať, aby bol povrch úplne zakrytý a nezostali žiadne hrany.

Predtým, ako začnete rezať, potrebujete správne nástroje. Je potrebné zvážiť vhodné chirurgické potreby. Aký nôž alebo pílu tu môžete použiť, závisí aj od hrúbky zodpovedajúcich korkových platní.

Preto sa odporúčajú nasledujúce nástroje na rezanie: sochársky nôž alebo ostrá rezačka tapiet vhodná na tenké korkové dosky.


Spôsoby rezania korku

Spôsoby rezania korku. Na to však musíte rezať niekoľkokrát, dôležitý je iba ľahký stisk noža, ktorý vám poskytne čistý rezný okraj, aby sa korkový tanier z hrany neodlomil.

Z hrubšej čiapočky môžete použiť puzzle alebo tenké drevené pílové listy. Pri zdvíhaní píly pomaly a bez tlaku

Predtým než to urobíte, musíte pripevniť korkovú dosku medzi dve skrutkové svorky a označiť spojenie pásikom, aby bol rezaný okraj presný.

Ručná píla je naopak vhodná pre panely strednej hrúbky. Opäť musíte dosku stlačiť a pomaly ju píliť.


Pokiaľ ide o pokročilejšie korkové procesy, ktoré sa s väčšou pravdepodobnosťou používajú na výrobu korkového príslušenstva na komerčné účely, treba spomenúť dva: laserové rezanie a CNC rezanie. Prvá je zobrazená vo videu nižšie. Používa sa hlavne na výrobu korkových podložiek

Na druhej strane, CNC rezanie je rovnako presné a používa sa s väčšími viečkami a toto video si môžete pozrieť:


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link