Korkové zátky na fľaše a nielen ..


Korkové zátky majú praktickú a dekoratívnu funkciu. Najčastejšie sa používajú na pripojenie fliaš a nádob, ktoré obsahujú víno, likéry, medovinu, oleje, masti, lieky a kvapaliny na báze paliva.

Z dôvodu rôznorodého použitia zarážok ich môžeme rozdeliť do nasledujúcich oblastí: valcovité, kónické a ozdobné.


Vyrobené z prírodného korku (pevná látka)


Korkové zátky sú dokonalým tesnením v sklenených nádobách. Tento typ uzáveru, ak sa používa dlhšie obdobie, podporuje dozrievanie vína a umožňuje jeho ušľachtilé dozrievanie počas mnohých chemických a fyzikálnych procesov, ktoré prebiehajú medzi zložkami vína. Tesnosť korkovej zátky je vlastnosť, ktorá je nevyhnutná tak pre pubertu, ako aj pre rýchlu konzumáciu vína.

Vďaka prírodnému korku je trvanlivosť vína zachovaná bez ovplyvnenia existujúcej harmónie medzi jeho zložkami. Pre spotrebiteľa vína je zátka vyrobená z prírodného korku kvalitatívnym znakom a základným prvkom rituálu otvárania a zatvárania fľaše vína, ktorý významne prispieva k pozitívnemu hodnoteniu a správnemu odlíšeniu.


Nové trendy


Tento typ korkovej zátky je kombináciou korkových granúl so špeciálnym spojivom, ktoré je schválené pre styk s potravinami. Najčastejšie sa používajú v úžitkových keramických, sklenených a plastových nádobách. Výhodou aglomerovaného korku je homogenita, relatívne nízka cena, schopnosť upraviť zrnitosť a rozmery. Zátky Colmatedcork sú zátky z prírodného korku, ktorých póry sú pevne vyplnené korkovým prachom, ktorý sa získava rektifikáciou prírodného korku. Kolónové zátky vyzerajú homogénne a majú dobré mechanické vlastnosti.

Okrem toho zlepšujú vzhľad a tesnosť korkovej zátky. Technické zátky tvoria telo aglomerovaného korku s vysokou hustotou s prírodnými korkovými podložkami prilepenými na jednom alebo oboch koncoch. Udržiavajú vo fľaši primeranú koncentráciu oxidu siričitého SO2, zabraňujú predčasnej oxidácii a tiež zabraňujú tvorbe nežiaducich pachov.


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link