Korková zátka – dokonalá proti vlhkosti


Vlhkosť je prekliatím mnohých používateľov bytov a domov. Je to nepochybne veľký problém, ktorý nie je ľahké vyriešiť. Nadmerná vlhkosť s častým prehrievaním miestností alebo zlým vetraním vedie k výskytu plesní a plesní, ktoré sú zdraviu nebezpečné.

Vlhkosť sa často vyskytuje v novopostavených budovách, ktoré po výstavbe dostatočne nevyschli. V existujúcich bytoch je však častým dôvodom vzniku plesní zlá tepelná izolácia stien. Čo robiť, aby sa zabránilo nežiaducej vlhkosti a jej následkom? Vyberte si prírodnú korkovú zátku, ktorá má vďaka svojej špecifickej štruktúre neobvyklé vlastnosti.


Výhody korkovej zátky


Korok vo svojom zložení obsahuje triesloviny, a nie bielkoviny, takže nie je náchylný na škodlivé účinky vlhkosti a hlavne na hnilobu. Ďalšou zvláštnosťou je nízka hygroskopicita – žiadna absorpcia vodných pár. Toto je veľmi dôležitá výhoda, ktorú by ste mali brať do úvahy pri výbere suroviny pre našu stenu alebo strop.

Vlhkosť sa zvyčajne usádza na zle izolovaných miestach a priťahuje prach. V týchto oblastiach sa časom vytvorí pleseň. V prípade korku tak vďaka spomínanej hygroskopickosti takáto situácia nenastane – najnižšia spomedzi materiálov použitých na stavbu stien. Okrem toho je to antistatický materiál – nepriťahuje prach, čo z neho robí ideálny antialergický materiál. Výberom korku sme si istí, že sa na jeho povrchu neobjaví pleseň alebo huba. Veľmi žiadaná surovina


Veľmi žiadaná surovina


Korok v iných krajinách je veľmi žiadanou surovinou, ktorá nielen zabraňuje plesniam alebo plesniam, ale je užitočná aj pri vzniku tohto problému. Po zaschnutí deformovaných stien sa na ne namontuje nástenná zátka. Je to skutočná prirodzená prekážka pre mycélium. Korok môže tiež izolovať interiér miestností od škodlivých účinkov látok obsiahnutých v niektorých stavebných materiáloch.

Vďaka svojej neobvyklej štruktúre a parametrom sa vývrtka používa v mnohých domácnostiach a kanceláriách ako dekoratívny výrobok aj ako ochrana pred hlukom, chladom alebo vlhkosťou. Široká škála farieb a vzorov vám umožňuje zariadiť každú izbu, čo sa určite premení na prírodný a ekologický dizajn.


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link