Stenu ozdobte korkovou bez lepidla – samolepiacou korkovou


Samolepiaci korok si získa vaše srdce, ak si ceníte jednoduché, rýchle a bezproblémové riešenia. Potreba ľahkej a okamžitej inštalácie pohodlného technického konektora na akomkoľvek mieste vyústila do korku s vrstvou silného a odolného lepidla.

Samolepiace korkové listy sú štandardné korkové listy, ktoré sú pokryté samolepiacou vrstvou. Použité lepidlo je veľmi silné, vďaka čomu sú panely vhodné na hladké aj mierne drsné povrchy. Ak nie ste fanúšikom tradičného lepidla alebo skrutiek, určite vás zaujme náš samolepiaci korok so stredným zrnom.


Korkové dosky na stenu


Ideálne na všetky typy povrchov na pripnutie informácií, oznámení, bulletinov atď. Vďaka vysokej flexibilite, vynikajúcej estetike a vysokej odolnosti proti trieskam sa stredne korkové panely používajú ako tabule, vitríny a reklamné obrazovky.

Inštalácia korkových rohoží pomocou našej samolepiacej vrstvy je rýchla, čistá a ľahká. Musíte len otvoriť ochrannú fóliu a nalepiť korkový plát na predtým pripravený podklad. Ak plánujete pokryť väčšiu plochu zátkou, nezabudnite pred montážou zarovnať okraje – napríklad ostrým nožom na tapety. Jednoduché a hladké korkové hrany znižujú škáry medzi panelmi a výrazne zlepšujú konečný efekt.


Problém s hlučným susedom?


Hrubozrnná samolepiaca zátka je vynikajúca zvuková a tepelná izolácia. Hrubozrnná korková doska má vyššiu hustotu v porovnaní s doskami s jemným a stredným zrnom. Ako vrstva pohlcujúca zvuk, ktorá sa rýchlo a pohodlne nalepí priamo na stenu, sa zabráni hluku, ktorý k nám prichádza za stenou.

Ak je stena pomerne tenká a hluk je veľmi nepríjemný, malo by sa zvážiť použitie ľahkej konštrukcie pozostávajúcej z 15-20 mm korkovej dosky, vzduchovej medzery alebo minerálnej vlny a uzatváracej lepenkovej a sadrovej dosky alebo OSB. Vo veľkej väčšine prípadov vedú uspokojivé účinky absorpcie zvuku k priamemu priľnutiu k stene hrubého korku s hrúbkou 10 mm.


Pridaj komentár

X
Objednať vzorky korku
Share via
Copy link